Gratis Saker

Att gratis är gott är en av världens äldsta sanningar. Få saker är så uppskattade som att få något gratis. Det spelar egentligen ingen roll om du får en gratis plastkasse när du handlar eller om du hittar en tjuga som någon har tappat. Får du något gratis utan att ha räknat med det så går du runt och känner dig som Alexander Lucas hela dagen. Det här brukar dock vara ganska sällan förekommande händelser, men om du vet var du ska leta så kan du få massvis av gratis saker. Eller, ja. Gratis på det sätt att du inte behöver betala pengar för det som du får. Oftast krävs det någon form av motprestation i form av avhämtning eller anmälan. Hanterar du det här på rätt sätt så kan du både spara och tjäna pengar på att använda dig av forumen nedan.

Blocket
Sveriges största anslagstavla, blocket.se, är en riktig skattkista. Här kan du hitta allt från soffor till barnkläder och samlarobjekt. Det vanligaste är att du får något som någon annan vill bli av med i utbyte mot att du hämtar upp det. Problemet med Blocket är att gratissaker blandas ihop med annonser för betalvaror, vilket gör att det kan vara lite rörigt när man ska hitta sina fynd. Men om du är noggrann och någorlunda snabb så kan du hitta saker som bu antingen behöver själv eller som du tror att du kan sälja vidare.

Bortskankes.se
Till skillnad från blocket så hittar du bara gratis saker hos bortskankes.se. Det fungerar på samma sätt som blocket och du hittar allt från möbler till kattungar. Tyvärr är bortskankes.se inte riktigt lika välkänt som blocket vilket gör att utbudet kan vara lite skralt. Det här vägs dock upp mot att du inte behöver sortera bland betalvaror.

Tävlingar
Internet är fullt av tävlingar som du kan anmäla dig till i hopp om att vinna gratis saker. Det är ofta väldigt fina priser och även om konkurrensen är hård så är det ofta en väldigt liten insats som krävs för att du ska vara med och tävla. Populära bloggare som Blondinbella och Kenza har ofta tävlingar för sina läsare. Oftast så ska du bara lämna en kommentar eller din mailadress för att ha chansen på en iPad eller liknande. Dessa tävlingar sponsras oftast av företag som vill komma över information om dig för att kunna skicka reklam till dig vid ett senare tillfälle. Genom att sätta upp en separat mailadress för just den typen av tävlingar så kommer du dock undan det stundande reklamflödet.